luni, 23 aprilie 2012

Recenzie - Evernight

Trebuie sa va spun de la inceput ca am avut asteptari foarte mari de la aceasta carte, si totul datorita simplului fapt ca ma dus cu gandul la seria Academia Vampirilor. Cartea a fost in mare destul de buna, desi trebuie sa recunosc ca nu mi-a intrecut asteptarile, ba chiar din contra a fost putin sub ele. Pot spune ca intre aceasta carte si academia vampirilor am observat putine asemanari, dar in mare cartea este destul de diferita.

Personajul principal este Biana o adolescenta ce incearca din rasputeri sa se integreze in noua ei scoala academia Evernight, unde parintii ei au fost angajati ca profesori. In curand isi da seama ca locul ei nu este acolo, si incearca sa evadeze sperand ca astfel isi va convinge si parintii de acest lucru. Planul ei de evadare merge minunat pana este oprita de frumosul Lucas.
Desi lucrurile nu stau deloc bine iar Bianca continua sa aiba probleme cu integrarea in noua scoala incepe sa se indragosteasca de Lucas si chiar il musca mai mult din greseala si... tot atunci isi incepe si transformarea in vampir. Aici este de mentionat un lucru putin ciudat. In prima suta de pagini, cartea s-a desfasurat fara a ne duce cu gandul nici o clipa la vampiri (desi stiam ce ma asteapa) sau alte elemente supranaturale, si deodata aflam ca Bianca este defapt vampir, Lucas nu isi mai poate aminti muscatura si totul decurge cat de cat normal intre ei, insa in curand afla adevarul despre Bianca, dar...nici el nu este ceea ce pare a fi, si fiind ca nu vreau sa va povestesc toata actiunea cartii va mai dau doar un singur indiciu.... Vanatori de vampiri.

Prima parte a cartii este putin cam plictisitoare si nu mi-a putut satisface nevoia de fantasty, insa cartea incepe sa recupereze in cea de-a doua parte, actiunea este destul de ok, pot spune chiar ca as fi preferat descrieri mai amanuntite... insa ale personajului, desi tema principala a cartii este destul de rasuflata fiind greu sa aduci ceva nou, intr-o mare de carti cu vampiri pot spune ca autoarea intr-un mod destul de ciudat a reusit sa scrie o carte cat de cat originala, cu minusuri (destule) dar si plusuri.

In concluzie pot spune ca mi-a placut aceasta carte nu in mod extraordinar dar destul de mult incat sa fiu curios si sa imi doresc sa citesc si urmatorul volum, dar cu speranta ca va avea ceva mai multa actiune si mai putine minusuri decat acest volum. In concluzie nota mea pentru carte este:

Nota Personala: 8/10

23 de comentarii:

  1. Foarte frumoasa recenzia

    RăspundețiȘtergere
  2. nustiu ce sa zic, mie nu prea mi-a placut :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma voi apuca si eu de aceasta carte dupa ce termin Elixirul Vietii.Am auzit ca este una buna:D

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari pentru recenzie :). Am auzit destul de multe pareri bune despre aceasta carte asa ca e pe lista mea de cumparaturi:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Si la mine e, cum o prind la reducere cum e a mea

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut multe recenzii negative la adresa carti, dar din ce ai scris tu aici pare chiar ok, nustiu restul recenziilor mau facut sa nu o vreau tu ma convingi sa vreau cartea cred ca totusi ii dau o sansa dupa ce am citit recenzia ta de aici nu pare chiar rea cartea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am vazut multe recenzii negative la adresa cartii, putine pozitive, oricum din ce scrie aici pare buna cartea

      Ștergere
    2. Eu zic ca e buna, mie mi-a placut desi e adevarat are si minusuri dar e ceva nou

      Ștergere
    3. Sunt unele persoane carora le-a placut cartea altele care nu.Nu stiu ce sa cred pana nu o citesc.

      Ștergere
  7. Ai scris frumos despre carte :D

    RăspundețiȘtergere
  8. a citit cineva cartea? As vrea sa aflu daca merita :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm.. Sper ca la vara sa am timp sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. of, toata lumea spune asa..ca i-a placut mai putin decat se asteptau..si aveam asteptari mari de la ea..vruiam emotia pe care am trait-o le Amurg...se pare ca nu se compara

    RăspundețiȘtergere
  11. Oare cand apare volumul 2?

    RăspundețiȘtergere
  12. Dabia astept sa primesc carte asta si sa ma apuc sa o citesc :X . Sper ca imi va atinge asteptarile :X .

    RăspundețiȘtergere
  13. Super cartea felicitari pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  14. Chiar as vrea sa imi cumpar cartea

    RăspundețiȘtergere