vineri, 27 aprilie 2012

Noutati editoriale


Colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA s-a îmbogăţit cu şase noi titluri:
Fiul, de Michel RostainFiul, de Michel Rostain
Este povestea unui tată care este forţat să se obişnuiască cu dispariţia fiului său, ce moarte din cauza unei meningite fulgerătoare. Michel retrăieşte ultimele momente petrecute cu fiul său, Lion.
Împăcarea cu absenţa este însă cu atât mai dificilă cu cât ultimele lor clipe s-au numărat printre cele mai fericite.
Cartea este scrisă sub forma unui discurs al fiului care îşi urmăreşte părinţii de dincolo de moarte. “Fiul” constituie o declaraţie de dragoste cu un timbru original şi ironic care încearcă să umple golul lăsat în urmă de Lion.
Abel şi Joaquín sunt prieteni din copilărie. Abel e sociabil, prietenos, răsfăţat de soartă – pe scurt, un învingător, pe când Joaquín e antipatic, retras şi studios, plin de sine şi, mai ales, invidios.
Cei doi aleg căi diferite în viaţă: Abel devine artist, iar prietenul lui studiază medicina. Abel se căsătoreşte cu Helena, verişoara lui Joaquín, de care şi acesta din urmă este îndrăgostit.
Cu multă fineţe psihologică, Miguel de Unamuno construieşte în “Abel Sanchez. Sfântul Manuel cel Bun” o  variaţie modernă pe tema mitului lui Cain şi Abel.
Cărarea cuiburilor de paianjen, de Italo CalvinoTot in secţiunea Clasic a păşit, din nou, pe Strada Ficţiunii Italo Calvino, cu romanul Cărarea Cuiburilor de Paianjen.
Calvino spune povestea Italiei fasciste, în plin război mondial, unde Pin, un băiat fără prieteni sau repere, încearcă să se agaţe de cei mari, de obiceiurile şi obsesiile lor: arme, băutură, sex, crime. Rămas doar cu o soră prostituată faţă de care se simte complet înstrăinat, Pin îşi găseşte pentru scurt timp refugiul într-o tabără de partizani, închegată din personaje pitoreşti şi tragice în acelaşi timp: Văru’, Pişichieru’, Şchiopu’, Piele.
Simona Sparaco, LovebookLovebook, de Simona Sparaco
După ce este părăsită în mod umilitor de cel cu care avea o relaţie de 9 ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără slujbă şi o carieră de succes.
Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a fostei iubiri din liceu, Edoardo.
Oracolul din Stambul, de Michael David Lukas
Oracolul din Stambul, de Michael David LukasCrescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune, dăruit cu o voinţă nemaivăzută.
La doar opt ani, Eleonora ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă.

Shantaram, de Gregory David Roberts
O surpriză pe Strada Ficţiunii este şi romanul Shantaram, de Gregory David Roberts pe care l-am revizuit cu multă grijă.
,,Shantaram este o superbă poveste despre dragoste, despre viaţă, dar mai ales despre dragoste de viaţă. O definiţie magistrală a luptei pentru supravieţuire.”
Grigore Cartianu, Adevărul


32 de comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Si eu in special primele

   Ștergere
  2. Mie cred ca mi-ar placea sa citesc lovebook

   Ștergere
  3. Cred ca lovebook este superba !

   Ștergere
  4. Si mie cred ca mi-ar palcea tot Lovebook.

   Ștergere
 2. Foarte bine ca ai facut aceasta postare chiar nu stiam .. de aceste carti ce vor aparea :x

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesante carti, abia astept sa apara

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar interesante cartile vastea, nu stiam de ele

  RăspundețiȘtergere
 5. ma atrage mai mult Oracolul din Stambul,are un subiect interesant...
  pt. Elkosta(daca nu te superi)te mai intereseaza naluca? as schimba-o pt.uratii, daca mai e valabil...ti-am last adresa de mail(mi-as dori cartea uratii, de aceea sunt insistenta, sper ca nu te superi..n-am stiut cum sa iau legatura cu tine)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, imi pare rau ca nu ti-am putut raspunde mai repede dar am avut zilele trecute probleme cu internetul si abia ce am reusit sa postez pe blog, am citit cartea insa imprumutata, totusi mi-ar placea sa o am si in biblioteca asa ca da, putem face schimbul, zilele astea cred ca voi pune la schimb si volumul trei din instrumente mortale, insa vreau sa il citesc inainte de a ma decide. Daca vrei luni pot pune la posta cartea uratii, sau daca mai astepti pana citesc volumul trei din instrumente mortale poate facem schimbul cu el.

   Ștergere
  2. iuhu, e super,facem schimbul , dar cred ca miercuri lucreaza posta...ne auzim pe mail pt.alte detalii..amandoua imi fac cu ochiul, sa vad pt. ce ma hotarasc...sau daca le dai pe amandoua spune-mi ce altceva mai doresti la schimb, sa vad daca am
   mail:giorgianaturcu@yahoo.com

   Ștergere
  3. Atunci mai vorbim peste vreo 3-4 zile cand termin cartea, azi sau maine ma apuc de ea, apropo mi-ar placea mult sa citesc seria vampirii din morganville, sau Tristeti de Sucub / Nopti de Sucub etc. Poate facem mai multe schimburi.

   Ștergere
  4. am si taine, si nopti de sucub...da, vorbim..si mie mi-ar place sa facem schimb...din vampirii din morganville nu am nimic..

   Ștergere
 6. Eu zic ca sunt interesante aceste oferte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vreau sa zic oferte editoriale

   Ștergere
  2. Ai dreptate, si nici macar nu stiam de ele

   Ștergere
 7. Chiar nu stiam ca vor aparea aceste carti. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte tari cartile. Imi place mult Oracolul din Stambul. Mersi pt. ca ai pus acest post, pentru ca nu stiam ce carti mai apar. :d

  RăspundețiȘtergere
 9. Sunt interesante viitoarele aparitii, poate o sa imi iau cateva dintre ele deoarece mi-au atras atentia.

  RăspundețiȘtergere
 10. Răspunsuri
  1. Sigur sunt bune, cred ca o sa cumpar si eu ceva

   Ștergere
 11. Cred ca e faina Lovebook.Mi-ar placea sa o am in bibliotecaa

  RăspundețiȘtergere