sâmbătă, 7 aprilie 2012

Recenzie - Blestemul Focului

Blestemul Focului, este o noua carte cu vrajitoare, dupa ce am terminat de citit seria Cercul Secret, mi s-a starnit apetitul pentru cartile cu, ghici ce....  cu vrajitoare. Cum acest subiect a fost destul de putin explorat, orice noutate este bine venita, insa ca o caracterista generala a cartilor cu vrajitoare si in aceasta carte actiunea isi face vag simptita prezenta. Dupa ce am citit descrierea cartii nu am avut mari asteptari de la ea, si nici nu am primit mai mult.
Desi cartea incepe un un mare minus, lipsa actiunii, aceasta fiind prezenta mai mult spre sfarsit, cartea recupereaza puncte cu ajutorul personajelor si al descrierilor, autoarea reusind sa creeze o lume complexa si chiar foarte captivanta, urmarind in acelasi timp si un tipar cu care am inceput deaja sa ne obijnuim. Se ia o adolescenta de 16/17 ani, se adauga o scoala noua si cateva puteri supranaturale descoperite peste noapte, se pun intr-o oala, se amesteca bine, se fierb la foc mic (cam prea mic) pana cand supa e gata sa...... explodeze!!!

Dar de ajuns cu criticile, sa trecem la poveste. Personajul principal este Lily Parker, o adolescenta de 16 ani a carei viata se va schimba radical, atunci cand parintii ei vor fi acceptati in programul sabatic si vor fi nevoiti sa plece pentru doi ani in Germania. Desi ea la inceput este extaziata dar si indurerata crezand ca va ramane in orasul ei natal din New York, in scurt timp va fi doar indurerata deoarece parintii ei se hotaresc sa o trimita la o scoala de elita din Chicago, si anume la Sfanta Sofia. In curand aici se va imprieteni cu Scout si vor deveni cele mai bune prietene. Insa Scout se comporta ciudat si dispare in fiecare noapte, astfel incat intr-o seara Lily se hotaraste sa o urmareasca facand in acelasi timp si o mare greseala. Aflandu-i secretul lumea ei nu va mai fi niciodata la fel, sau.... poate nu a fost o greseala? dar care e secretul lui Scout, ce secret teribil afla Lily, puteti afla doar citind cartea.

La fel ca in majoritatea romanelor pentru tineri aparute in ziua de azi, nu poate lipsi povestea de dragoste, insa pe ea nu se pune prea mult accentul, aceasta fiind dupa parerea mea o alta scapare a autoarei
Citat:
Baiatul asta - baiatul asta cu ochi incredibil de albastri - venise aici sa ma vada pe mine?
Chiar inainte de a ma topi toata, in mod ridicol, mi-am adus aminte ca inca mai eram iritata de atitudinea lui Jason, asa ca mi-am sters zambetul buimac de pe buze.

In concluzie, actiunea curge lin si este usor de urmarit, tema este destul de interesanta, personajele sunt bine conturate fiindu-ti  usor sa le indragesti, iar descrierile sunt absolut superbe, toate aceste lucruri reusind sa acopere lipsa actiunii, si sa salveze cartea de la un esec total. Un alt plus al cartii este modul de scriere al autoarei. Sincer sa fiu cartea nu mai dat pe spate, nu ma facut sa o visez noaptea si nici sa nu mi-o pot scoate din cap insa m-a facut sa fiu sigur ca voi citi si continuarea, in speranta ca in urmatorul volum autoarea va pune mai mult accentul pe actiune si de ce nu chiar si pe povestea de dragoste dintre Lily si Jason

Nota personala: 7.5/10
Click pe carte pentru fragment.


22 de comentarii:

  1. Parerea mea este ca, fiind primul volum dintr-o serie probabil va urma mai multa actiune in urmatorul volum. Acum eu nu am citit cartea si nu pot sa ma pronunt mai mult de atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare destul de faina cartea..Mi-ar place sa mi-o cumpar cu prima ocazie:D

    RăspundețiȘtergere
  3. sper sa citesc si eu cartea aceasta in vacanta de pasti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu cred ca o voi cumpara pare destul de buna cartea

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa recenzie! Foarte bine scrisa. Cartea este deja pe wishlist-ul meu, urmeaza sa mi-o cumpar si sa o citesc si eu in cjurand :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine facuta prezentarea carti.
    Si eu o voi citi, nu imi scapa mie >:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca vrei sa incerci ceva cu vrajitoare mai..altfel si mai putin cliseic, poti testa seria Cronicile Vrajitoarelor de Anne Rice. Poate o sa iti placa. Mie nu mi-a displacut, dar nici nu m-a dat pe spate. In schimb, am o prietena care a fost iremediabil cucerita de romanele acestea. Deci presupun ca depinde de gusturile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru pareri, si da mai nou mi-a fost starnit interesul pentru cartile cu vrajitoare, poate m-am plictisit de vampiri. Roxtao iti multumesc pentru recomandare voi cauta cu siguranta cartile si le voi citi, daca mai aveti si alte recomandari, va astept cu drag.

      Ștergere
    2. Poti incerca sa iei o pauza de la varcolaci,vampiri citind carti .. mai omenesti ca tot a aparut acum Chimie perfecta si Cele treisprezece motive!:x

      Ștergere
  8. Cred ca este foarte frumoasa! Inca nu am citit-o. Foarte frumoasa este si seria "Cercul secret" de L. J Smith.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pare o carte interesanta
    Nu am citit-o, dar daca voi avea ocazia o voi citi, cu
    siguranta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. As vrea sa o citesc si eu , sper sa mi-o cumpar cat de curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti recomand sa o citesti, mie mi-a placut, desi e adevarat nu are multa actiune

      Ștergere
  11. Draguta carte mie mi-a placut ff mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Cam mica nota ! Adica daca zici ce e de mai putin de 8 , inseamna ca nu e cine stie ce . De asta nu prea am auzit prea multe laude despre carte . Poate ai dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am citit cartea insa recenzia mi-a placut! Cand a aparut prima data chiar eram curioasa daca se merita aceasta carte! Va trebui sa astept pana o citesc ca sa ma lamuresc :))

    RăspundețiȘtergere
  14. foarte tare cartea :X:X abia astept sa mio cumpar

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit-o si este bestiala!
    Cumparati-o merita
    super recenzia

    RăspundețiȘtergere