joi, 21 iunie 2012

Recenzie - Shining

ShiningNU E BINE SA AI O IMAGINATIE BOGATA. Cel putin nu atunci cand ,,joci`` jocurile regelui (Stephen King). Aceasta carte a  reusit inca dupa primele 20 de pagini sa intre in top 10 carti preferate de mine. E adevarat cartea e veche dar poate concura cu orice carte scrisa recent.

Ce mi-a placut cel mai mult la acest volum? Pai e cam mult de spus dar sa incep cu.... inceputul. Inca din primele pagini dam de suspans, suspans ce nu ne lasa pana la sfarsitul cartii. In prima partea a cartii intanlim cateva (mai multe) evenimente supranaturale si coincidente(?) insa autorul se joaca cu noi si nu ne putem da seama daca ele sunt reala sau doar inchipuiri sau boli psihice. Insa pe parcurs ne vom dori sa fi fost doar probleme psihice.

Despre actiunea cartii ce sa va spun.... Ce parere aveti despre casele bantuite?... Dar despre un intreg hotel bantuit? Ei bine asta e tema romanului, un hotel vechi si izolat in timpul iernii in care s-au pertecut nenumarate tragedii si crime care acum este bantuit de o entitate malefica. Dar asta nu e tot, de ce sa nu adaugam si o familie izolata in hotel pe timpul iernii, si nu orice familie ci una compusa dintr-un baietel de 5 ani cu puteri extrasenzoriale, un tata betiv posedat de spiritul hotelului si o mama fara aparare (oare?).  Avand aceste elemente pregatite incepe jocul, jocul lui King cu mintea noastra si jocul hotelului cu oaspetii sai.

Pot spune ca mi-a placut cu adevarat aceasta cartea, stilul lui King este inconfundabil, iar cartea este un clasic al genului horror, dar nu doar horror ci si drama si thriller in acelasi timp. O combinatie exploziva ce va garantez ca va va satisface nevoile de macabre de literatura sangeroasa. Acum sa revin la prima mea afirmatie, de ce nu e bine sa ai imaginatie bogata? Pentru ca o sa iti poti reprezenta prea bine in minte anumite scene, iar daca esti mai slab de inima King o sa iti dea cosmaruri.

In concluzie nu o mai lungesc, daca sunteti pasionat de horror sau thriller va recomand aceasta carte. Deasemenea daca pana acum nu ati citit nimic de Stephen King va recomand sa o faceti cat mai repede cu putinta.

Nota personala: 10/10

19 comentarii:

  1. Stephen King e un autor foarte bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e un utor foarte bun nu degeaba e considerat cel mai bun autor american in viata

      Ștergere
    2. Asa este e un autor foarte bun, am mai citit cate ceva de el si mi-a placut

      Ștergere
    3. Atunci ma apuc si eu de el :)

      Ștergere
  2. Cred ca e foarte horror cartea asta, pana si coperta ma sperie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o carte destinata mai mult adultilor, contine scene ce pot fi tulburatoare ptr copii

      Ștergere
    2. O am de la colectia adevarul dar nu am citit-o inca

      Ștergere
    3. Cred ca o gasiti la biblo gratis :P

      Ștergere
  3. Nu imi plac cartile horor si eu am imaginatie prea bogata

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Daca iti plac cartile astea de groaza, mie una nu imi plac :O

      Ștergere
  5. Nici nu credeam ca il voi vedea pe stephen king aici, bravo djkosta

    RăspundețiȘtergere
  6. Woiw ceva horor imi place

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca e o carte buna, mi-ar placea sa o citesc candva

    RăspundețiȘtergere
  8. Pare o carte interesanta

    RăspundețiȘtergere