duminică, 15 iulie 2012

Recenzie - Ultima Vrajitoare din Transilvania


Probabil va aduceti aminte ca acum cateva zile in urma am postat pe blog depre sponsorii mei Libraria Herg Benet, ei bine tot de le ei am primit si aceasta excelenta carte (multumesc).


Primul lucru care mi-a artas atentia inainte de a incepe sa o citesc a fost chiar calitatea ireprosabila a cartii, daca vi sa intamplat uneori sa va confruntati cu carti anemice, aici nu e nici pe departe cazul, cartea fiind de o calitate impresionanta.

Al doilea lucru care ma impresionat a fost povestea, chiar nu ma asteptam la o carte atat de bine scrisa, o carte in care trecutul se imbina cu prezentul, magia cu realul, moralul cu imoralul.. Iar personajele imoral de bine realizate iti dau impresia ca traiesti cu adevarat povestea. Limbajul este simplu fara descrieri si dialoguri inutile si probabil ca acesta simplitate m-a si fermecat cu adevarat. 

Personajul principal este Alexandra o fata obisnuita, sau aproape obisnuita trimisa in timpul vacantei de verr intr-un sat din Transilvania, desi la inceput este oarecum nemultumita de lipsa conditiilor si de simplitatea localnicilor, in curand va fi atrasa de misterul intunecat al contesei Aneke, astfel porneste intr-o periculoase cautare a adevarului, insa din acest moment prezentul se imbina cu trecutul, realul cu fantasticul si tot felul de evenimente misterioase incep sa se intample. Ce anume se petrece defapt? Va reusi Alexandra sa deslege misterul?, ba mai rau va reusi sa supravetuiasca? Puteti afla doar citind cartea. 

Ei bine dragii mosului, adunand toate aceste elemente obtinem o carte ce se poate ridica la cele mai inalte standarde, o carte pe care am citit-o intr-o singura zi de dimineata pana seara (da stiu cand imi place cu adevarat o carte imi vine foarte greu sa o las din mana, asa ca mi-am sacrificat intreaga zi pentru a afla povestea), o carte memorabila nu doar datorita actiunii ci si datorita actualitatii ei dar si datorita amplasamentului actiunii si amnume Romania. Nu oricand avem ocazia sa citim o carte cu adevarat buna a careii actiune trece prin Bucuresti si se opreste in Transilvania.

In concluzie pot spune ca mi-a placut si ca nu regret nici o secunda din timpul dedicat acestei lecturi, deasemenea daca sunteti in cautarea unei carti captivante care sa va vrajeasca si sa va faca sa pierdeti notiunea timpului cartea aceasta este perfecta pentru voi. Mai multe detalii despre ea puteti afla accesand urmatorul link sau dand click pe coperta cartii de mai sus.

9 comentarii:

  1. Imi place cum suna, o voi avea in vizor deacum

    RăspundețiȘtergere
  2. O descriere foarte interesanta, cred ca o sa imi placa cartea

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta recenzie, cred ca si cartea este buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Artactiva descrierea, abia astept sa vad despre ce e vorba

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare interesanta. De-acum o am in vizor;).
    App: Imi plac recenziile ce le gasesc pe acest blog. Cum sa spun :-?...sunt diferite fata de ce se gaseste peste tot:)

    RăspundețiȘtergere