sâmbătă, 21 iulie 2012

Top trei cărți de care nu te poți dezlipi


coperta sentimentul unui sfarsit
Cu toții avem unele cărți pe care le-am citit dintr-o suflare sau pe care le-am recitit de mai multe ori după. Captivante, interesante și foarte bine construite, aceste cărți sunt cele pe care le recomandăm cu orice ocazie.

Site-ul de recenzii NPR Books a realizat un top al cărților apărute anul trecut pe care cititorii le citesc fără să le lase din mână. Iată primele trei cărți din top:
1. Sentimentul unui sfârșitJulian Barnes: Această carte, câștigătoare a premiului Man Booker are o poveste compactă și complexă și își îndeamnă cititorii să o recitească. Naratorul lui Barnes din roman e un bărbat trecut de 60 de ani care ajunge să își reconsidere alegerile făcute cu mulți ani în urmă, începând de la o poveste romantică ratată din tinerețe. Astfel, ajunge să își revizuiască întreaga viață de care era atât de sigur. El încearcă să se împace cu ce a trait, cu ce nu a trait și cu ce crede că a experimentat. Sentimentul unui sfârșit caută adevăruri și explicații,d ar ele sunt la fel de neclare și de capricioase ca memoria însăși. Romanul abordează probleme etice mari într-o formă simplă, atent construită și captivantă.
2. There But For TheAli Smith: După ce termini de citit această carte, vei vrea să te întorci de la început, pentru a putea conecta punctele povestirii. Cartea este despre un oaspete la o cină care se încuia între felul principal și desert într-unul dintre dormitoarele libere ale gazdei și care refuză să iasă luni de zile. Autorul spune povestea din perspectiva a patru personaje.
3. Blue NightsJoan Didion: Cartea este o frumoasă notă de condoleanțe adusă cititorilor despre realitățile crude ale condiției umane. Autoarea continuă ce a început în The Year of Magical Thinking (Anul gândirii magice) în care rememorează durerea pe care a simțit-o după ce soțul și partenerul ei de scris moare subit în urmă cu aproape 10 ani. La doar 20 de luni după acest deces, moare și fiica lor adoptivă. Didion își reamintește întâmplări din viața trunchiată a fiicei ei și își pune, totodată, întrebări despre rolul ei de mamă.

3 comentarii:

  1. Ai primit o leapsa si un premiu de la mine:
    http://inabookshelf.wordpress.com/2012/07/22/liebster-blog-award/

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante carti dar nu sunt pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere