marți, 3 iulie 2012

The Glimpse

The GlimpseTot din categoria cartilor straine ce mi s-au parut interesante face parte si cartea The Glimpse. Va las si de aceasta data sinopsisul tradus de mine, ce parere aveti?


Intr-un viitor apropiat, societatea este separata in fuctie de cat de mult oamenii sunt genetic dispusi catre bolile psihice.  Ana o tanara de 17 ani a trait viata privilegiata a une persoane pure din cauza unei erori in testul ei de ADN. Cand autoritatile descopera adevarul, ea se confrunta cu izgonirea din siguranta comunitatii, o soarta impiedicata numa de faptul ca a fost deaja promisa unui baiat pur numit Jasper Taurell.

Jasper este dintr-o familie bogata si influenta si in ciuda conditiei Anei, vrea sa fie cu ea. Autoritatile ii acorda Anei o tentativa de gratiere. Daca va fi alaturi de Jasper pana inainte de a 18 aniversare, ea ar putea ramane in comunitate pana cand boala ei se va manifesta. Dar daca Jasper se rasgandeste,ea va fi aruncata in randul nebunilor. Cum ziua ei de nastere se apropie Ana indrazneste sa spere ca va fi salvata de ororile orasului si ca va trai o viata ‘normala’ . Dar cand Jasper dispare.

Lasata sa creada ca Jasper a fost rapit de o ciudata secta autoritatile nu vor sa se implice, astfel Ana se furiseaza in afara comunitatii pentru al gasi. Cautarile sale o duc pana in lumea din umbra a societatii , si astfel patrunde si mai adanc in misterul rapirii lui Jasper descoperind unele adevaruri devastatoare  ce distrug tot ceea ce a crezut pana atunci.



Ei bine ce parere aveti? 

5 comentarii: