miercuri, 14 martie 2012

Recenzie: Naluca si Naucul



 Năluca
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da… mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele… iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!
Năucul
Mama crede să mi-am pierdut minţile.  Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu. Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie. Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc… asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici.  Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort… am încurcat-o.
Da, vezi să nu!
De ce sa nu recunosc, am avut inca de la inceput o impresie buna despre aceasta carte, insa ca tot omul am amanat putin citirea ei deoarece mi-a fost teama de nou, de necunoscut si mia fost teama sa nu pierd banii. Acum dupa ce am citit-o regret. Ce regret ? regret ca nu am citit-o mai repede, cartea e suberba, e exact ceea ce ma asteptam sa gasesc, o carte amuzanta, placuta, usor de citit, si in acelasi timp foarte captivanta. Dar despre ce e vorba ? ... pai Alona Dare cea mai populara fata din scoala, regina balului aleasa de trei ori consecutiv, are o intanlire foarte personala cu autobuzul scolii plin de tocilari, in urma careia chici ce .... moare. Astfel devine o fantoma, asteptand lumina alba ce avea sa o duce in ceruri, un loc pe care si-l imagineaza ca un mol urias, descopera ca Will Killian (fraierul scolii) o poate vedea, iar lumina aceea alba intarzie sa isi faca simptita prezenta.
Will Killian este un baiat cu probleme... in mare parte acestea cauzanduse faptului ca poate vedea, auzi si chiar atinge fantome iar acest lucru ii produce foarte multe probleme atat la scoala unde este considerat un fraier si un ciudat, cat si acasa unde mama lui il trimite de la un psihiatru la altul, dar mai nou se pare ca si o entitate malefica ii pune viata in primejdie.
Alona dandu-si deama ca singura persoama vie care o poate vedea este Will incearca sa il convinga sa o ajute sa gaseasca lumina, desi acesta la inceput refuza pana la urma se lasa convins ba chiar.... oare se poate asa ceva ? .... incepe sa simpta ceva pentru Alona. Ce se intampla mai departe? Puteti afla singuri doar citind cartea. Cartea este scrisa alternand intre punctele de vedere ale celor doua personaje principale. Pe parcurs personajele isi arata adevarata lor fata, demonstrand ca nu mereu prima impresie este si cea corecta. Deasemenea Stacey Kade are un mod apartea de a scrie cartea astfel facandu-te sa o lasi cu greu din mana.  In concluzie cartea merita citita, actiunea te tine in priza iar cartea abunda in umor.
Nota personala: 9.5/10
Cartea poate fi comandata de la libraria online libris, unde gasiti de asemenea si o selectie de carti in engleza, pentru mai multe detalii click aici.


Click pe carte pentru fragment!

9 comentarii: