duminică, 18 martie 2012

Recenzie - Elixirul Vietii





 Viktor şi fratele său geamăn Konrad duc o viaţă foarte plăcută la château Frankenstein, din apropierea Genevei. Crescuţi de nişte părinţi iubitori într-un spirit foarte liberal, avându-i alături pe frumoasa lor verişoară Elisabeth şi pe bunul lor prieten Henry, celor doi gemeni nu le lipseşte nimic. Fac scrimă şi călărie, navighează pe lacul Geneva, iau lecţii particulare. Dar, deşi identici ca înfăţişare, gemenii sunt total diferiţi. În vreme ce Konrad este iubit de toată lumea datorită firii sale plăcute şi a farmecului său, minţii agere şi talentului la orice activitate fizică, Viktor este mai distant şi trebuie să muncească mai mult pentru a se apropia măcar de succesele intelectuale şi atletice ale lui Konrad. În plus, în Viktor ard o pasiune şi o curiozitate înspăimântător de intense.
Când Konrad se îmbolnăveşte grav din cauza unei ciudate maladii a sângelui, o mulţime de doctori încearcă diferite tratamente, dar fără succes. Frustrat de eşecul ştiinţei, Viktor îşi îndreaptă atenţia către Biblioteca Întunecată, ascunsă în coridoarele secrete ale castelului Frankenstein şi adăpostind tomuri străvechi, scrise în limbi ciudate. Deşi tatăl lor le interzice să mai intre acolo, Viktor speră că pe rafturile ei va găsi un remediu care ar putea să-i salveze viaţa fratelui său. Cu ajutorul lui Elisabeth şi Henry, şi sub îndrumarea alchimistului Polidori, Victor încearcă imposibilul – obţinerea Elixirului Vieţii, a cărui reţetă conţine doar trei ingrediente.
Primejdii inimaginabile, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit le ameninţă la fiecare pas căutările. Dar Victor ştie că nu poate să dea greş, iar sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice.
Iar în final elixirul este obţinut – dar cu ce preţ?
O aventură palpitantă, plină de primejdii – excursii la miezul nopţii în căutarea unei plante rare, coborâri în peşteri subterane, poţiuni alchimice, temniţe şi laboratoare secrete –, cu personaje cuceritoare, într-o atmosferă tenebroasă şi misterioasă, dominată de impunătorul ChâteauFrankenstein din apropierea Genevei. Oppel reinventează aici thrillerul gotic pentru cititorii moderni, preluând istoria eroului tragic şi ambiţios al lui Mary Shelley şi spunând povestea copilăriei lui Viktor Frankenstein – tânărul însetat de cunoaştere care porneşte într-o călătorie întunecată ce urmează să-i schimbe viaţa pentru totdeauna. 
In opinia mea cartea nu este buna.... este foarte buna, trebuie sa recunosc ca si de aceasta data coperta mi-a aprins calcaiele, astfel incat imediat ce am facut rost de bani am pus mana pe ea. Un alt lucru care mi-a atras atentia a fost naratiunea la persoana I un lucru destul de rar in zilele noastre, dar asta nu e tot, intr-o mare de carti in care naratiunea este prezentata din perspectiva unei fete rar mai intanlesti o carte ca aceasta in care naratiunea e scrisa din perspectiva unui baiat, si anume Viktor (personajul principal). Avand in vedere ca noutatile (in anumite limite) aduc  un plus de originalitate cartilor, consider ca aceasta noutate ii aduce de asemenea un plus cartii. Sa intru in pielea personajului a fost o experienta placuta si destul de usor de realizat, desi as fi preferat ca autorul sa puna mai mult accentul pe trairile personajelor, ele sunt complexe si diferite, lucru ce aduce un nou plus cartii
Actiunea este plina de suspans si de originalitate, cartea facandu-te sa nu o lasi din mana pana ce nu constati cu dezamagire, ca s-a terminat, iar sfarsitul cartii a fost unul chiar surprinzator si putin naucitor. 
In concluzie daca vreti sa cititi ceva bun si diferit va recomand aceasta carte
Nota personala: 10/10

Cartea poate fi comandata de la libraria online libris, unde gasiti de asemenea si o selectie de carti in engleza, pentru mai multe detalii click aici.



Click pe carte pentru fragment

10 comentarii:

  1. Multumim pentru recenzie, e foarte interesanta cartea, cred ca o voi cumpara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem acelasi nume =)), cat despre carte ce sa zic, am citit fragmentul postat de tine si pare foarte interesanta, oricum e o noutata printre blogurile de carti sa ai si fragment in recenzie, bravo

      Ștergere
  2. Eu una preferam sa fie din perspectiva unei fete :)), oricum pare mai mult genul de carte pentru baieti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu vic ca merge citita la fel de bine si de noi fetele

      Ștergere
  3. Pare interesanta cartea. O voi citi si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  4. nihara, si eu sunt curioasa de ce parere o sa ai

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta...cred ca-o voi citi:)

    RăspundețiȘtergere