miercuri, 21 martie 2012

Lansare Numele şi Umbra de Vartan Arachelian


Vă aşteptăm vineri, 23 martie, ora 18.30 în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică, Braşov (Braşov Business Park, Str. Ionescu Crum Nr. 1) la lansarea titlului Numele şi Umbra de Vartan Arachelian
VARTAN ARACHELIAN s-a născut la 21 octombrie 1936 la Constanţa şi a colaborat la numeroase ziare şi reviste. După plecarea din TVR a susţinut programe săptămânale la televiziunile PRO TV, 7 ABC, Realitatea şi între 2003-2005 o emisiune zilnică de prime-time la Radio România Actualităţi.
A semnat în anul 1969 şi 1970 scenariile filmelor documentare realizate de către Studioul Alexandru Sahia, „Oamenii mării“ şi „Stimată domnişoară V.“ Din 1981 e membru al Asociaţiei Cineaştilor Români (în present Uniunea Cineaştilor). În 1988 a fost distins pentru documentarul tv „Oglinzile oraşului“.
Din 1980 este membru al Uniunii Scriitorilor Români şi a publicat peste douăzeci de volume de publicistică, proză şi teatru.
Volumul de faţă, Numele şi Umbraeste realizat sub forma unui puzzle literar, o combinaţie genuină de eseu, proză şi reportaj, despre sine şi despre cei din generaţia sa, ca şi destine ale armenilor din România.
„Vartan Arachelian, publicist de rang înalt cu o veche şi bogată experienţă pe frontul celei de-a patra puteri în stat, o „putere” ce nu-şi pierduse chiar de tot conţinutul nici în trecutul regim… N-au lipsit nici atunci, sub dictatură, veritabile campanii de presă puse în slujba adevărului, a combaterii nedreptăţii şi a scoaterii la lumină a paginilor ocultate din istoria românilor. Ca întotdeauna, în îndelungata sa activitate publicistică, Vartan Arachelian îşi alege şi azi să scrie despre subiecte dificile, controversate şi riscante. Îşi asumă consecinţele abordării acestor subiecte incomode pentru dezvăluirea cărora opinia publică nici nu este pregătită. (…) Nu de dragul senzaţionalului ieftin face un ziarist pur sânge astfel de gesturi, ci din convingerea că opinia publică, puţin sau deloc pregătită, trebuie să afle cu orice pr adevărul despre ceea ce a fost aşa cum a fost.” C. Stănescu ( revista Cultura)

5 comentarii:

  1. ... Interesanta intr-un fel :D, desi nu este genul meu o voi avea in vedere, nu se stie niodata

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai citit acest gen de carte. Sunt chiar curioasa ce impresie mi-ar face.

    RăspundețiȘtergere
  3. da interesant, desi eu o sa raman la sf-uri :))

    RăspundețiȘtergere