luni, 30 aprilie 2012

Mini Concurs Stephen King 2

Am vazut ca v-a placut concursul anterior dedicat lui Stephen King asa ca azi voi da startul unui nou mini concurs 


Concursul tine de astazi, pana maine la ora 21, castigatorul va fi ales prin random.org. Ca sa va inscrieti trebuie sa lasati un comentariu la aceasta postare care sa cuprinda un numar (prima persoana nr 1, a doua nr 2, etc), si sa urmariti blogul prim mail



Premiul: Va puteti alegi unul din urmatoarele romane scrise de Stephen King in format electronic (ebook). Mult succes!!!




Castigatorul este... Felicitari!!!


Reduceri Elefant.ro


A treia ecranizare a filmului Carrie

Julianne Moore a fost aleasă pentru rolul lui Carrie din cea de-a treia ecranizare a cărţii cu acelaşi nume scrisă de Stephen King.
Filmul va fi produs de MGM şi Screen Gems, Chloe Moretz va juca rolul principal, iar regia va fi semnată de Kimberly Peirce.
Romanul a fost iniţial respins, iar King a aruncat demoralizat manuscrisul la gunoi. Soţia sa, însă, i-a propus câteva modificări şi, după ce acesta le-a făcut, Carrie a avut un mare succes.
La fel ca majoritatea cărţilor sale, a fost ecranizat, de două ori chiar: prima dată în 1976, în regia lui Brian De Palma, cu Sissy Spacek în rolul principal, iar a doua oară în 2002, în regia lui David Carson, cu Angela Bettis interpretând-o pe Carrie.
Julianne Moore, în vârstă de 51 de ani, s-a făcut cunoscută în lumea cinematografiei în special pentru rolurile din The Big Lebowski (1998), The End of the Affair (1999) and Magnolia (1999).
Carrie urmăreşte povestea unei adolescente timide şi retrase, care, din copilărie, îndură persecuţiile şi ironiile colegilor de clasă. Umilinţele la care o supun devin pentru ea o tortură mentală din care simte că nu mai poate ieşi. Mai mult, este şi victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinţă violentă şi brutală.
Când disperarea interioară ajunge la apogeu, Carrie îşi redescoperă o putere înspăimântătoare – telekinezia – care o transformă într-un demon răzbunător. Căci poate să mişte, să arunce, să zdrobească şi să incendieze orice de la distanţă.
Filmul va apărea pe 15 martie 2013.

duminică, 29 aprilie 2012

Fever Moon, nuvela grafica


Se pare ca celebra serie Fever va avea parte si de o nuvela grafica. Actiunea se petrece in lumea Fever, mai precis in timpul ultimului volum, Shadowfever.

Mai jos puteti vedea si primele imagini din nuvela grafica, ce parere aveti? Eu unul mi-as dori mult ca seria sa apara si la noi in tara voi?



Recenzie - Cele treisprezece motive

 Trebuie sa recunosc ca imi este destul de greu sa ma decid daca mi-a placut cartea sau nu, intr-un fel mi-as dori sa o laud, dar in acelasi timp imi doresc si sa o fac varza in aceasta recenzie, de ce? chiar nu stiu, dar sa va spun despre ce e vorba.

Personajul principal este Hannah, o adolescenta cu probleme (foarte foarte mari), ce decide sa se sinucida, dar asta nu e tot pentru ca atunci nu ar mai fi un roman, Hannah inregistreaza pe sapte casete audio (fata-verso) 13 motive pentru care a luat aceasta decizie. Fiecare persoana care i-a oferit unul din cele 13 motive primeste dupa moartea ei casetele. Acestea ajung si la Clay, un baiat cuminte cu note mari si avand o reputatie perfecta, insa ce nu stie lumea despre el este ca a iubit-o in secret pe Hannah insa i-a fost frica de reptatia ei (falsa), iar ei i-a fost frica de reputatia lui perfecta (adevarata), dar totusi ce cauta el pe casete? nu a facut nimic rau, sau poate a facut? dar ce?...puteti afla doar citind cartea. 

Pe parcursul unei intregi nopti aflam povestea fetei prin intermediul casetelor ascultate de Clay. Desi este foarte greu sa intelegi sau sa explici ce este in mintea unui sinucigas autorul reuseste destul de bine sa ne prezinte lumea prin ochii lui Hannah, iar aici vine si problema mea, nu mi-a placut deloc ce am vazut. O fata aparent ok, poate chiar frumoasa dar care trece prin mai multe situatii jenante si rautacioase, mai bine zis 13 astfel de situatii in urma catota se sinucide. Dupa parerea mea personajul se victimizeaza si refuza ajutorul, iar motivele pentru care s-a sinucis nu mi se par foarte importante, mai ales unele din ele asupra carora nu putea face mare lucru (vezi accidentul de masina in care a fost rupt acel semn de circulatie). Sincer m-as fi asteptat sa gesesc 13 motive absolut spectaculoase, atat timp cat a luat aceasta decizie ma gandeam la niste chestii mult mult mai rele, dar creierul uman continua sa fie un mister pana si pentru cei mai buni psihologi, asa ca nimic nu e imposibil, mai ales in cazul unei depresii puternice.

Revenind cu un plus cartea este destul de bine scrisa dar acest lucru nu ma face sa trec peste singurul minus al cartii, subiectul abordat. Ok stiu, nu iti place subiectul nu citesti, dar trebuie sa recunosc ca am fost extrem de curios, am vrut sa vad ce motive ar avea cineva sa se sinucida, cred ca e una din singurele carti adresate unui public larg care sa priveasca acest subiect, asa ca nu puteam sa o ratez, dar cu ce am ramas?... Cu un sentiment de deprimare, acum serios vorbind cartea asta nu are nimic vesel in ea si cand spun nimic chiar nimic vreau sa zic. Nu tin minte sa fi gasit macar o gluma, tot ce gasesti e o poveste trista plina de rautati, si de sentimente negative, ei bine eu nu asta vreau sa citesc, nu ma ajuta cu nimic. Poate aceasta carte incearca sa iti atraga atentia asupra comportamentului pe care il ai, si aici reuseste destul de bine sa iti explice cat rau poti face chiar si printr-o mica rautate. 

In concluzie cartea este o experienta interesanta si trista, inainte de a o citi va recomand sa mai aveti pregatita o carte care sa va ridice moralul si sa nu va deprime. Sper doar sa nu imi vad blogul la ProTv din cauza ca am recomandat cartea unui sinucigas care s-a regasit in personaj si a luat o decizie asemanatoare. Acum lasand gluma la o parte cartea este dupa cum spuneam o experienta unica si chiar ar merita incercata.

P.S. Daca doriti o puteti achizitiona de la libraria online libris (aici) unde gasiti si o impresionanta colectie de carti in engleza

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Film Damnare

Bridezilla

Am o veste buna pentru fanii acesteii serii si nu numai. Am aflat ca se va face si un film ce este preconizat sa apara in 2012. Filmului se va numi Fallen dupa titlul origilal al cartii.



Mai multe detalii gasiti pe imdb aici, sau puteti accesa pagina oficiala a autoarei, unde gasiti si informatii despre film aici

Castigator concurs de paste

In total au fost 152 de intrari in concurs, iar castigatorul concursului este numarul:...











HARJA IONEL. Felicitari astept sa imi trimiti un mail cu datele tale la adresa th3_moon_light@yahoo.com

De asemenea fiti cu ochii pe blog deoarece in aceasta perioada voi da startul mai multor concursuri fulger si mini concursuri.


vineri, 27 aprilie 2012

Noutati editoriale


Colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA s-a îmbogăţit cu şase noi titluri:
Fiul, de Michel RostainFiul, de Michel Rostain
Este povestea unui tată care este forţat să se obişnuiască cu dispariţia fiului său, ce moarte din cauza unei meningite fulgerătoare. Michel retrăieşte ultimele momente petrecute cu fiul său, Lion.
Împăcarea cu absenţa este însă cu atât mai dificilă cu cât ultimele lor clipe s-au numărat printre cele mai fericite.
Cartea este scrisă sub forma unui discurs al fiului care îşi urmăreşte părinţii de dincolo de moarte. “Fiul” constituie o declaraţie de dragoste cu un timbru original şi ironic care încearcă să umple golul lăsat în urmă de Lion.
Abel şi Joaquín sunt prieteni din copilărie. Abel e sociabil, prietenos, răsfăţat de soartă – pe scurt, un învingător, pe când Joaquín e antipatic, retras şi studios, plin de sine şi, mai ales, invidios.
Cei doi aleg căi diferite în viaţă: Abel devine artist, iar prietenul lui studiază medicina. Abel se căsătoreşte cu Helena, verişoara lui Joaquín, de care şi acesta din urmă este îndrăgostit.
Cu multă fineţe psihologică, Miguel de Unamuno construieşte în “Abel Sanchez. Sfântul Manuel cel Bun” o  variaţie modernă pe tema mitului lui Cain şi Abel.
Cărarea cuiburilor de paianjen, de Italo CalvinoTot in secţiunea Clasic a păşit, din nou, pe Strada Ficţiunii Italo Calvino, cu romanul Cărarea Cuiburilor de Paianjen.
Calvino spune povestea Italiei fasciste, în plin război mondial, unde Pin, un băiat fără prieteni sau repere, încearcă să se agaţe de cei mari, de obiceiurile şi obsesiile lor: arme, băutură, sex, crime. Rămas doar cu o soră prostituată faţă de care se simte complet înstrăinat, Pin îşi găseşte pentru scurt timp refugiul într-o tabără de partizani, închegată din personaje pitoreşti şi tragice în acelaşi timp: Văru’, Pişichieru’, Şchiopu’, Piele.
Simona Sparaco, LovebookLovebook, de Simona Sparaco
După ce este părăsită în mod umilitor de cel cu care avea o relaţie de 9 ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără slujbă şi o carieră de succes.
Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a fostei iubiri din liceu, Edoardo.
Oracolul din Stambul, de Michael David Lukas
Oracolul din Stambul, de Michael David LukasCrescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune, dăruit cu o voinţă nemaivăzută.
La doar opt ani, Eleonora ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă.

Shantaram, de Gregory David Roberts
O surpriză pe Strada Ficţiunii este şi romanul Shantaram, de Gregory David Roberts pe care l-am revizuit cu multă grijă.
,,Shantaram este o superbă poveste despre dragoste, despre viaţă, dar mai ales despre dragoste de viaţă. O definiţie magistrală a luptei pentru supravieţuire.”
Grigore Cartianu, Adevărul


Promotii

joi, 26 aprilie 2012

Castigator mini concurs + concurs fulger




Avand in vedere interesul vostru manifestat pentru Stephen King, o sa va mai ofer si astazi un ebook scris de acest autor, de data asta va fi un concurs fulger, primele trei persoana care lasa 10 comentarii la ultimile 10 postari diferite din aceasta luna vor primi cate un exemplar din Misery, recenzia cartii o puteti gasi aici 

Mult succes!!!





Castigatorul mini concursului anterior este Cristina Criss, ea a ales cel mai apropiat numar de cel estras. Numarul extras este

Micutele mincinoase sezonul trei

Pe 14 iunie va aparea sezonul trei din micutele mincinoase iar Dulce maria va juca si ea in acest sezon. 


Aceasta este cea de-a doua din rebelele ce va juca si in micutele mincinoase deoarece primul a fost Diego Boneta aka Alex(fostul prieten al lui Spencer).


Cat despre noul poster pe parere aveti?

Divergent 1.1


Pentru fanii seriei divergent, am o veste foarte buna, de curand autoarea a publicat pe Facebook o poveste numita FREE FOUR: TOBIAS TELLS THE STORY, un fel de Divergen 1.1, poveste are 15 pagini si poate fi citita aici


P.S. Va rog sa ma scuzati, dar azi am avut multe probleme cu netul si abia acum am reusit sa ma conectez